Als je op zoek bent naar een leuke en zinvolle vrijetijdsbesteding of graag iets voor andere mensen wil doen is een functie in het vrijwilligerswerk een goede optie.

Persoonlijke doelstellingen

Er zijn vele motivaties om een vrijwilligersfunctie in te vullen. In het persoonlijk gesprek bij je aanmelding is er voldoende ruimte om daarover te praten.

Advies

Doordat Vrijwilligers Waalre in contact is met diverse organisaties die graag met vrijwilligers werken, weten wij wat de vrijwilligersfuncties inhouden. Daardoor kunnen we in grote lijnen met je bespreken wat je kan verwachten. En samen bekijken of we een functie vinden die bij je past.

Vragen

Ook voor vragen zoals:

  • mag ik eigenlijk wel vrijwilligerswerk doen
  • wat zijn mijn rechten en plichten
  • ben ik verzekerd tijdens mijn vrijwilligersactiviteiten en bij wie
  • ik krijg een vergoeding, mag dat wel of heeft dat consequenties voor mijn inkomen
  • krijg ik een vrijwilligersovereenkomst

kun je bij ons aankloppen.

En natuurlijk bespreken wij ook wat er in het kennismakingsgesprek met de organisatie aan de orde kan komen.

Ondersteuning

Of je nu direct op zoek bent naar een vrijwilligersfunctie of dat je eerste eens wil weten hoe het in zijn werk gaat. Je bent altijd welkom om kennis te maken en informatie in te winnen. Als je al bezig bent of net gaat beginnen dan vinden wij je mening belangrijk. Vrijwilligers Waalre zal regelmatig contact met je opnemen met de vraag of je nog tevreden en met plezier bezig bent. Je mening en ervaring geeft ons meer kennis met betrekking tot het actief zijn als vrijwilliger in de gemeente Waalre.

Onder de knop “Bemiddeling naar een organisatie” kun je meer lezen hoe wij een vrijwilligersfunctie met je bespreken en hoe we het kennismakingsgesprek met een organisatie regelen.