Vrijwilligers Waalre

Vrijwilligers Waalre geeft informatie, bemiddelt en begeleidt zowel de vrijwilliger als de organisatie. Zij brengt beide partijen samen en neemt in een persoonlijk gesprek graag de tijd om de wederzijdse wensen te inventariseren en een kennismakingsgesprek te arrangeren.

Hoe doet zij dat

Zij inventariseert de vraag van de organisaties die op zoek zijn naar vrijwilligers en probeert hierbij de juiste persoon te vinden. Het doel is dat een organisatie gaat samenwerken met een enthousiaste vrijwilliger  en dat deze met plezier en kennis een bijdrage kan leveren aan het uitvoeren van de activiteiten van de organisatie.

Nuttig met plezier

Het deelnemen aan vrijwilligersactiviteiten moet voor de vrijwilliger vooral leuk en zinvol zijn. Ook mag de vrijwilliger verwachten dat de organisatie de tijd en de ruimte biedt voor het begeleiden van de vrijwilliger. Persoonlijke aandacht en het evalueren van de vrijwilligersactiviteiten zijn onmisbaar. Niet alleen voor een goede samenwerking maar ook om deze activiteiten beter en zinvoller te maken voor alle betrokken partijen.