Willen en kunnen

Wanneer je als vrijwilliger aan de slag wil gaan zijn twee zaken erg belangrijk. Je moet voor je zelf beslissen of je een bepaalde vrijwilligersfunctie graag wil en of je het ook kunt doen.

Wel willen maar nog geen beschikbare functie

Indien je graag vrijwilligerswerk wil gaan doen en er is geen geschikte vacature beschikbaar op de site www.goedvoormekaarwaalre.nl (klik op het logo goedvoormekaarwaalre in de rechterkolom van deze pagina), aarzel dan niet om langs te komen en je als vrijwilliger met een bepaalde voorkeur aan te melden. Zodra er een passende functie beschikbaar is zullen we contact met je opnemen. Vrijwilligers Waalre zal in dit geval je wens aan diverse organisaties kenbaar maken.

Lange of korte termijn

In de meeste gevallen zijn vrijwilligers voor een langere periode actief bij een organisatie. Maar er zijn ook jaarlijkse of eenmalige evenementen in onze gemeente waarbij organisaties erg blij zijn met de ondersteuning van vrijwilligers. Er zijn vrijwilligers die alleen in een bepaald seizoen bij activiteiten willen assisteren. Ook dit mag je bij ons aangeven.

Dagen en uren

Een vrijwilliger kan zelf bepalen hoeveel uren hij of zij wil besteden aan vrijwilligerswerk. Een organisatie mag ook te kennen geven op welke dagen en uren zij graag vrijwilligers inzet. Meestal komen de vrijwilliger en organisatie in goed overleg tot een goede regeling.

Organisaties, vacatures en faciliteiten

Vrijwilligers Waalre inventariseert de vraag van de organisaties die op zoek zijn naar vrijwilligers en probeert hierbij de juiste persoon te vinden. Vrijwilligers Waalre vraagt aan de organisatie wat deze verwacht en geeft informatie wat een vrijwilliger van een organisatie mag verwachten.

Organisaties bieden soms een bepaalde ondersteuning aan de vrijwilliger. Je kunt hierbij denken aan het een wekelijks of maandelijks overleg. Het volgen van cursussen en opleidingen. Dit kan ook een vergoeding van de reiskosten zijn. Dit is afhankelijk van de vrijwilligersfunctie en het soort organisatie.