Met elkaar in contact brengen

Vrijwilligers Waalre geeft informatie, bemiddelt en begeleidt zowel de vrijwilliger als de organisatie. Zij brengt beide partijen samen en neemt in een persoonlijk gesprek graag de tijd om de wederzijdse wensen te inventariseren. Met als doel een kennismakingsgesprek met de vrijwilliger en de organisatie te arrangeren.

Stap voor stap

Als je een keuze voor een vrijwilligersfunctie hebt gemaakt, doen we het volgende:

  • we bespreken je keuze en vertalen deze naar de praktijk (wat kun je tegenkomen in je functie en wat mag je van de organisatie verwachten).
  • we regelen een kennismakingsgesprek met jou en de organisatie. In dit kennismakingsgesprek komen alle zaken aan bod. Wat verwacht je van elkaar en wat kun je elkaar bieden.
  • We bespreken na afloop met jou en de organisatie waarom je wel of niet de juiste persoon bent. Hiervan kunnen we allemaal leren.
  • Als je bij de organisatie begonnen bent nemen we na een maand nog een keer contact met jou op of je nog tevreden bent en het naar je zin hebt bij de organisatie.
  • Indien jij of de organisatie besluit niet met elkaar te gaan samenwerken beginnen we, samen met jou, opnieuw met het zoeken naar een leuke vrijwilligersfunctie.

Zijn vrijwilligersactiviteiten vrijblijvend?

Nee. Je mag zelf bepalen of je vrijwilligersactiviteiten, waar en wanneer, wilt gaan doen. Als je als vrijwilliger afspraken met een organisatie hebt gemaakt moet je die ook nakomen. De organisatie en je collega’s rekenen er immers op dat je komt helpen.