Vergoeding, wel of niet aanbieden

Als organisatie mag je een onkostenvergoeding aanbieden.

Als een vrijwilliger onkosten mag declareren bespreek dan goed met elkaar hoe, wanneer, voor hoeveel en bij wie de vrijwilliger dit kan doen.

Het is belangrijk dat de organisatie dit ook werkelijk aanbiedt. Voor een vrijwilliger kan het soms moeilijk zijn, hoewel ditis afgesproken, om er wekelijks of maandelijks naar te vragen. Aanbieden is veel leuker en professioneler.

Uitkering en inkomen

Attendeer een vrijwilliger die een uitkering krijgt van een instantie dat de vrijwilliger dit altijd moet melden aan de uitkeringsinstantie.

Deze instantie kan toestaan dat een vrijwilliger deelneemt aan vrijwilligersactiviteiten, maar kan ook zeggen voor hoeveel uur en welke specifieke regels er voor de vrijwilliger gelden. Zij hebben ook alle informatie met betrekking tot hoeveel en in welke vorm een vrijwilliger aan onkosten mag ontvangen.

Vormen van vergoedingen en consequenties

Er zijn vele vormen van vergoeding voor vrijwilligers. Reiskostenvergoeding is misschien de meest bekende. Vergoeding van telefoon-, reiniging van kleren- en oppaskosten zijn ook mogelijk.

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met Vrijwilligers Waalre.