Met elkaar in contact brengen

Vrijwilligers Waalre geeft informatie, bemiddelt en begeleidt zowel de vrijwilliger als de organisatie. Zij brengt beide partijen samen en neemt in een persoonlijk gesprek graag de tijd om de wederzijdse wensen te inventariseren. Met als doel een kennismakingsgesprek met de vrijwilliger en de organisatie te arrangeren.

Stap voor stap

Als een organisatie de vrijwilligersfunctie(s) in kaart hebben gebracht, doen we het volgende:

  • We bespreken de vacatures en vertalen deze naar de praktijk (wat zijn de activiteiten, wat kan de vrijwilliger tegenkomen in de functie en wat mag hij/zij van de organisatie verwachten).
  • We regelen een kennismakingsgesprek tussen de organisatie en de vrijwilliger. In dit kennismakingsgesprek komen alle relevante zaken aan bod. Wat verwacht je van elkaar en wat kun je elkaar bieden.
  • We bespreken na afloop met de organisatie en de vrijwilliger waarom de vrijwilliger wel of niet de juiste persoon is. Hiervan kunnen we allemaal leren.
  • Als de organisatie is gaan samenwerken met de vrijwilliger nemen we regelmatig contact op met de organisatie of alles nog naar wens is.
  • Indien de organisatie besluit niet met de vrijwilliger te gaan samenwerken beginnen we, na een evaluatie, opnieuw met het zoeken naar een geschikte kandidaat.

Zijn vrijwilligersactiviteiten vrijblijvend?

Nee. Als een organisatie afspraken met een vrijwilliger maakt moeten beide partijen deze ook nakomen.

Welke afspraken

Er zijn vele afspraken die een organisatie met een vrijwilliger kan maken. Deze liggen op het gebied van vergoedingen tot en met de afspraken wanneer een vrijwilliger werkt en hoe hij of zij binnen de organisatie begeleidt wordt. Op de pagina “begeleiding” staat meer informatie met betrekking tot afspraken tussen een organisatie en vrijwilliger en hoe je hiermee om kunt gaan.