Begeleiding vooraf

Als een organisatie besluit om met vrijwilligers te gaan werken, moet zij vooraf een aantal zaken op een rij zetten. Wie en met welke eigenschappen wil ik voor welke activiteit inzetten. Waar of bij welke afdeling en wanneer. Vrijwilligers Waalre bespreekt dit met de organisatie en geeft hierover advies.

Ik ben een speciale organisatie

Als organisatie wil je eruit springen. Goed je zaken regelen en mooie resultaten boeken. Dit geldt ook als de organisatie met vrijwilligers werkt. Een organisatie moet  dan ook met betrekking tot het samenwerken met vrijwilligers een aantal faciliteiten bieden, de voorwaarden bespreken en duidelijke afspraken maken.

Naast de noodzakelijke afspraken zoals, op welke dag – hoe laat – hoelang en waar, zijn er nog andere afspraken te maken. Deze kunnen onder andere zijn:

  • ik geef een reisvergoeding aan de vrijwilliger
  • ik biedt mijn vrijwilligers een cursus aan
  • als organisatie doe ik één keer per jaar iets speciaals

Dit moet niet maar het mag. Het is geheel afhankelijk van het soort organisatie.  Vrijwilligers Waalre heeft hier uitgebreide informatie over.

Begeleiding van een vrijwilliger

Tijdens de dagelijkse gang van zaken bespreken de organisatie en de vrijwilliger de vrijwilligersactiviteiten. Indien nodig kan de organisatie de vraag aan Vrijwilligers Waalre stellen en wij zullen proberen een juist antwoord te vinden.

Contact houden

De mening en bevindingen van een organisatie vinden wij belangrijk. Vrijwilligers Waalre zal regelmatig contact met de organisatie opnemen of alles nog naar tevredenheid verloopt.

Informeren

Indien er belangrijke regelingen en/of zaken met betrekking tot vrijwilligerswerk veranderen zullen we de vrijwilliger en de organisatie via onze website op de hoogte houden. Wij vragen aan de organisaties om de vrijwilliger op de hoogte te brengen indien er intern iets veranderd waarvan het belangrijk is dat zij dit weten.